Abstraktit Abstracts – Ilmoittautuminen Registration – Ohjelma Programme –
Pääpuhujat Plenarists – Majoittuminen ja liikenneyhteydet Accommodation and travel –
Symposiumjulkaisu Symposium publication

Tuntematon korkeakoulutus – Korkeakoulututkimuksen XIII kansallinen symposium

Korkeakouluihin on viime vuosina kohdistunut odotuksia, jotka ohjaavat niiden toimintaa kasvavasti erilaisen yhteiskunnallisen hyvän tehotuotantoon. Samalla korkeakouluissa on havahduttu kysymään, ymmärtävätkö näiden vaatimusten esittäjät korkeakoulujen toimintaa ja luonnetta. Strateginen tutkimusrahoitus ohjaa tutkimusta entistä enemmän rahoittajan haluamaan suuntaan. Toisaalta julkista keskustelua luonnehtii ilmiö, jossa poliitikkojen suulla ”asioiden kokeminen” on yhtä merkittävää kuin tutkimuksella perusteltu argumentti.kkts-tunnus-2017-versio2_2

Millaisena korkeakoulutus tunnetaan – tai tunnetaanko sitä? Mitä satavuotiaan Suomen korkeakoulupolitiikka tai poliittisen keskustelun piirteet kertovat korkeakoulutuksesta? Kuka korkeakoulutuksen parhaiten tuntee? Pitääkö korkeakoulutuksen perustella olemassaolonsa uudestaan? Mitä tämä tarkoittaa korkeakoulujen koulutuksen ja tutkimuksen, henkilöstön tai opiskelijoiden näkökulmasta?

Muun muassa näihin teemoihin ja kysymyksiin paneudumme 31.8–1.9.2017 järjestettävässä korkeakoulututkimuksen XIII symposiumissa, jonka teemana on Tuntematon korkeakoulutus. Tilaisuuden avainpuhujina ovat  akateemikko Ilkka Niiniluoto (Helsingin yliopisto) ja professori Jenny J. Lee (University of Arizona).

Symposiumin järjestävät Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos ja Korkeakoulututkimuksen seura, CHERIF. Osallistumismaksu on seuran jäsenille edullisempi kuin muille osallistujille. Kannattaa siis liittyä seuran jäseneksi.

Symposiumissa voit pitää alustuksen, esittää posterin, järjestää teemaryhmän tai tulla seuraamaan ja havainnoimaan ajankohtaisia keskusteluja korkeakoulutuksesta. Abstraktien jättö aukeaa 6.2.2017, ja abstraktit tulee lähettää 24.3.2017 mennessä

Symposiumin yhteydessä järjestetään myös korkeakoulututkimuksen 4. kesäkoulu. Lisäksi kansainvälinen CHER-konferenssi järjestetään aiemmin samalla viikolla Jyväskylässä.

Tervetuloa keskustelemaan ja osallistumaan!

cherif-logo-print2

ktl_logo